اول شاه و زن و بچه هایش مجبور شدند فرار کنند. بعد نخست وزیر و وزرا و فرماندهان نظامی تیرباران شدند. و مابقی فاجعه.
این یک مدل انقلاب کردن است. مدل دیگر همین است که در آمریکا دارد به شکل زیبایی اتفاق می افتد.
جامعه مدنی آمریکا با نبرد جانانه و بی سابقه ای که در پیش گرفته، عرصه را بر دونالد ترامپ بشدت تنگ خواهد کرد. سیل انتقادهای رسانه های جا افتاده، اعتراضات رو به گسترش اقشار مختلف آسیب دیده، مقاومت قضات مستقل و تحقیر بین المللی سرانجامی نمی تواند داشته باشد جز شورش نمایندگان کنگره و سنا علیه یک رییس جمهور روانی یا استعفای او.
آمریکایی ها نخواهند نشست به امید اینکه خدا معجزه ای کند یا افسری کودتا راه بیاندازد یا خارجی ها بنجاتشان بیایند. نیازی هم ندارند در مقابل ظلم و خریت سینه سپر کنند و شهید بدهند. اعتراض آزد است. فعالیت سیاسی علیه دولت و فرد اول مملکت به بهانه بخطر افتادن امنیت ملی سرکوب نمی شود.
زیبایی دموکراسی در این است که حتا اگر ترامپ این چهار سال را دوام بیاورد، محال است دوباره انتخاب شود. می گویید در سیاست هیچ چیز بعید نیست و او می تواند علیرغم همه پیش بینی ها باز هم رای بیاورد و چهار سال دیگر سلطنت کند. بسیار خوب. اما مطابق قانون اساسی نمی تواند بیشتر از دو دوره رئیس جمهور باشد. قصه اش در زمانی معین بسر می رسد.
اما در ایران قصه ی حاکمانی که بمراتب از ترامپ بدترند ۳۸ سال است ادامه دارد و پایانی خوشتر از ترامپ برای آنها و مملکت نمی شود تصور کرد.
درست میگویید، این هم یکی دیگر از درسهایی که باید از آمریکائیان یاد گرفت. عدم همکاری با آنکه باور داریم در جهت منافع کشور و مردم نمیباشد. عدم قبول شغل بسیار مهم مشاور امنیت ملی رئیس جمهور از سوی دریاسالار بازنشسته رابرت هاروارد تنها یک نمونه این مسئولیت پذیری میباشد. مخالفت جانشین وزیر دادگستری با قانون مهاجرت ترامپ هم نمونۀ دیگرش است.
شوربختانه در ایران ، میگویند مخالف حاکمیت فاشیسم دینی هستیم، با اینهمه سالهای طولانی با فاشیست ها کار کرده و حتی وقتی به خارج از کشور فرار کرده اند، به بهانه های واهی برای تداوم فاجعه زور میزنند و دنبال "اصلاح" اصلاح ناشدنی هستند.
Unfortunately the only option now left for Iran and Iranians is the scorched earth policy. Basically everything needs to be destroyed before the country can be rebuilt again. Very much like Japan after WWII
قبل از اینکه انقلاب را از آمریکایی ها یاد بگیریم, دمکراسی را از آنها یاد بگیریم, احترام به قانون را از آنها یاد بگیریم, انتقاد پذیری را از آنها یاد بگیریم.
ايكاش آمريكائيها به من ياد ميدادند كه چه جورى و كجا اين فرامرز خودمان را گير بياورم و يه جفت بوس از اون گونه هاش بگيرم به اين آبدارى... بابا دستمريزاد... من ديگه خفه...
چه عجب، تو یک چیزی نوشتی بالاخره :)
دستت درد نکنه، عالی بود
بیشتر بنویس بابا..... سردبیر عالیقدر.
Be omideh khoda????,
بدون این که وارد این بحث بشوم که چرا باید بگویم که وضعیت ایران و امریکا بسیار متفاوت است و مقایسه آنها قیاس مع الفارق است. در ایران جای فعال مدنی در زندان است و تظاهرات آرام هم با چماق و چاقو و بگیر و ببند پاسخ داده میشود. آن چه ما باید از امریکائیها یاد بگیریم عدم تحمل ظلم و زورگوئی است. تنها راه نجات ایران این است که مردم شروع کنند به کشتن بسیجی ها و حمله به مراکز آنها. لطفا و خواهش میکنم با این رژیم به جائی نمیرسد.
عجب!!!!
هر دم از این باغ برئ میرسد!
ملت بالاخره یواش یواش اون پوستین دروغین روشنفکری رو دارن در میارن.
مبارک باشه!
باور کنید که قصد این حقیر به هیچ وجه به قول آمریکاییها spoil کردن مراسم ماچ و بوسه و هندونه زیر بغل همدیگه گذاشتن بین عزیزان علامه اینجا نیست. ولی جایی خواندم که این جامعه مدنی آمریکا و دموکراسی و قانونشان بدون پیروزی آن انقلاب تودهای مسلحانه علیه شاه انگلستان -- که شنیدم در مقایسه با حج ممّد رضا و آقا سید علی ما یک فرشته بود-- اصلا وجود خارجی نداشت........
اووه, کی میره اینهمه راهو؟ عمو ترامپ میاد همه چیزو درست میکنه. سهم ما رو هم میده! خوشم میاد که بعضی از دوستان کامنت دهنده هوای دو طرف رو دارند. یعنی رفیق, خلاصه از هر طرف باد بیاد ما هستیم . جلل خالق!!
جناب شاکی (ناراضی), کامنت شما را دیشب خواندم و تا صبح دچار کابوس بودم. تقاضا دارم که از این گونه تهدید ها پرهیز کنید و به کامنت های متداول اکتفا کنید.
Dude, you're completely wrong about what will happen to Trump. Not only he won't get impeached, he will be re-elected, and next time he will win the popular vote as well. Never underestimate the stupidity of the American voter. Mark my words
اینم از اون مقایساهیه بین سیب و پرتقال است و نتیجه گیری ایرونی!