هر هزار سال یکبار از آرشیو کتابخانه ی ملی کنگره ی آمریکا اسناد و تصاویرِ خوبی به بیرون میآید، اینبار توجهَم به چند تصویر جلب شد که مربوط به خانم لوئیز دریفوس ـ همسر وزیرمختار آمریکا در حال توزیع غذا و مایحتاج از میان مردم گرسنه در حاشیه تهران بودند.
این تصاویر مربوط به سالِ ۱۹۴۳ میلادی است، احتمالا فصلِ زمستان است و قحطی و گرسنگی در کشور بیداد میکند.
باید یادآوری کنم که یک روز پس از آغاز جنگ جهانی دوم، ايران طی اعلاميهای بی طرفی خود را در اين نبرد اعلام كرد و به اتباع خارجیي نیز اخطار داد از هرگونه بروزِ احساسات منافی با بی طرفی ايران بپرهيزند اما این امر نیز نتوانست مانع از سرایت آتش جنگ به خاک ایران شود، در ۳ شهریور۱۳۲۰ خورشیدی، نيروهای متفقين شامل انگلیس و شوروی بدون توجه به بی طرفی ایران از جنوب و غرب و از زمین و هوا به ایران حمله کردند و شهرهای سرِ راه را اشغال کرده و به سمت تهران آمدند.
به محققین و علاقمندانِ حرفهای تاریخِ ایران (منظور ایرانیانِ واقعی بی طرف است و نه آن دسته نا آگاهانِ تازه بدوران رسیده آمریکا نشین) حتما به آرشیو رایانهای کتابخانه ی ملی کنگره ی آمریکا سر زده و تصاویرِ بیشتری درین زمینه بیابند.
اينها كه ما ميبينيم بيشتر با حجابند تا گرسنه... هاليوود اون زمان هنوز آنجلينو جولى و اونجورچيزا نداشت هنوز...
ایرانیانِ آن زمان آبرو دار بودند،...
نجابت رو توى چهره ها ميبينى. همين خانم وزير مختار اگر كه وارد كلبه هركدام از اينها ميشد بجاى ابراز آز و نياز، از او با چاى پذيرائى ميكردند و دعوت به نهار و شامى كه خود نداشتند...
بر حسبِ توافقی که داشتند متفقین مجبور بودند از این کمکها بکنند، با اینها شاید پنج درصدِ این کمکها بیشتر انجام نشد، حرام زادههای انگلیسی، امریکایی و روس!
تو خیلی جوان تر از اینها هستی که بیاد بیاوری که آن زمان چقدر بانوان نجابت داشتند حال از هر دستهای که بودند...!
این ماجرا ربطی به اصل چهار ندارد... درست میگویم؟
خیر، قبل از اصلِ چهار، به هنگامِ اشغالِ ایران اینها خودشان شرط و قید کردند، که خوب هیچ کدامشان پایبند به آنچه که عهد کرده بودند - نبودند.
عذر روس های گرسنه پذیرفته است... انگلیس و بخصوص امریکا چه بهانه ای میتوانستند که داشته باشند...
آقای جاوید, این پست درخور الصاق در صفحه اول است.
شازده جان، مرسی.
نوش...